Een begrip in Eenrum en omstreken

25

Mei
Ruim 20.000 bezoekers

De Hemelvaartsmarkt is in de loop der jaren een begrip geworden voor zowel de inwoners van Eenrum, als voor de mensen uit de verre omtrek. Het succes van de markt is dat er elk jaar circa 120 kramen staan opgesteld in de straten van Eenrum. Dit is terug te zien in het bezoekersaantal van de markt: in de laatste jaren zijn er elk jaar ruim 20.000 bezoekers in Eenrum te vinden.

40e

Editie
Sinds 1977

In 1977 zag de Hemelvaartsmarkt in Eenrum het levenslicht. Het werd een doorslaand succes. Hierdoor werd het idee geopperd om dit elk jaar op Hemelvaartsdag te gaan organiseren. Wij hopen u graag te mogen verwelkomen op donderdag 25 mei 2017 op alweer de 40e Hemelvaartsmarkt te Eenrum! Houd de site en onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Bezienswaardigheden/Activiteiten

Naast de markt zelf valt er genoeg te zien en te beleven. Dit jaar is er bijvoorbeeld weer een Standhoudersconcours. Verder noemen we de Eenrumer molen De Lelie, diverse galerie's en natuurlijk niet te vergeten de Eenrumer toren. Want wat zou de Hemelvaartsmarkt zijn zonder de Eenrumer toren? Zodra u boven in de toren staat, kunt u genieten van een geweldig mooi uitzicht.

Hemelvaartsmarkt - donderdag 25 mei 2017
Markt open 9 - 17 uur.

Dit jaar de 40e editie met:

Standhoudersconcours!
Veel nieuwe kramen.

Let op! Gewijzigde (sterk verbeterde) aan- en uitrijdroutes, volg de verkeersborden en aanwijzingen.

 
Muziek op de markt

De muzikale omlijsting van de markt is heel divers. Livemuziek vanuit de Eenrumer cafés en een podium met daarop optredens van diverse muzikanten. Dit jaar zijn dat, naast het Ainrommer Shantykoor, de zingende visboer, Bert Zwier en het beroemde duo Lucas en Gea! Kortom één en al gezelligheid op de Hemelvaartsmarkt te Eenrum.

De Gemeentelijke Commissie Hemelvaartsmarkt Eenrum