Een begrip in Eenrum en omstreken

9

Mei
Ruim 20.000 bezoekers

De Hemelvaartsmarkt is in de loop der jaren een begrip geworden voor zowel de inwoners van Eenrum, als voor de mensen uit de verre omtrek. Het succes van de markt is dat er elk jaar circa 120 kramen staan opgesteld in de straten van Eenrum. Dit is terug te zien in het bezoekersaantal van de markt: in de laatste jaren zijn er elk jaar ruim 20.000 bezoekers in Eenrum te vinden.

45e

Editie
Sinds 1977

In 1977 zag de Hemelvaartsmarkt in Eenrum het levenslicht. Het werd een doorslaand succes. Hierdoor werd het idee geopperd om dit elk jaar op Hemelvaartsdag te gaan organiseren. Houd de site en onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Bezienswaardigheden/Activiteiten

Naast de markt zelf valt er genoeg te zien en te beleven. We noemen de Eenrumer molen De Lelie, diverse galerie's en natuurlijk niet te vergeten de Eenrumer toren. Want wat zou de Hemelvaartsmarkt zijn zonder de Eenrumer toren? Zodra u boven in de toren staat, kunt u genieten van een geweldig mooi uitzicht.

Muziek op de markt

De muzikale omlijsting van de markt is heel divers. Er is livemuziek in de Eenrumer cafés en een podium met daarop diverse optredens. Kortom één en al gezelligheid op de Hemelvaartsmarkt te Eenrum.